Takšni in drugačni utrinki…

…konec obdobja…

18.04.2017

… ali kako Polar Bear spozna, da je čas za novo poglavje…

… Junij 2008: LesMills Center Kamnik, osnovno izobraževanje za Les Mills Bodypump program… Po dveh dneh intenzivnega izobraževanja teden dni za pripravo na finalni dan… Zadnje prezentacije in proti koncu dneva razglasitev kako smo se odrezali: Pass! delati moraš na svoji fizični pripravljenosti in malo tudi na izgledu. 3 mesece imaš časa da posnameš celotno odvodeno uro in si stem zagotoviš licenco. Srečno!!

… še danes se živo spomnem kako je vse skupaj potekalo, kako smo se zbrali vsi prestrašeni v tisti veliki dvorani fitnes centra, kako smo delali sklece za vsako zamujeno sekundo ob vrnitvi s premora… Ob danem trenutku sem se javil in naredil sklece namesto kolegice, … hja res smo se imeli fantastično!!

… v naslednjih 3 mesecih sem skoraj scagal in če ne bi imel ob sebi tako dobrih prijateljev, ki so me spodbujali in me brcali v rit, da naj posnamem uro ter oddam posnetek pa tudi če grejo ušpičene preklje z neba, potem dan danes ne bi bil tu kjer sem… Hvala vsem in vsakemu posebaj – saj veste kdo ste!

… No in potem so se stvari začele odvijati na boljše, tekom naslednjih let sem dodal še dva programa, najprej 2012 RPM (indoor cycling) in kasneje še GRIT Series, HIIT koncept treningov.

Vse od prvega dne sem se trudil da bi postal še boljši inštruktor, vizija je bila točno začrtana in lahko rečem da mi je s pomočjo prijateljev, sodelavcev to tudi uspelo….

Neizmerno sem užival pri vodenju vadb, pri tem da sem lahko bil nekdo ki je bil odgovoren za napredek vadečih in da si tudi videl, kako se spreminjajo iz treninga v trening, kako postajajo možnejši in si ob vsem tem preoblikujejo telo! Ponosen in vesel za vse, ki so kdaj koli obiskovali moje ure in s tem bili del moje zgodbe. HVALA!!!

… potem se pa kar naenkrat znajdeš v situaciji, ko vidiš da kakorkoli se trudiš in karkoli narediš enostavno ni cenjeno s strani šefa, … k temu dodaš še njegove ljubosumne izpade in zavistno-škodoželjnost … pa imaš recept po katerem ti počasi vse skupaj pade dol, začneš sovražit to kar delaš, ne najdeš več motivacije da bi bil najboljši,… in podobna depresivna jajca… in na koncu še dejstvo, da nimaš možnosti za napredovanje v tej karieri, da si v napačnem mestu in ker pač ne znaš bit in ti je tudi pod častjo da bi bil – ritoliznik- zaključiš s tem da se počasi bliža dan ko boš obesil to kariero na klin…

Pet mesecev kasneje lahko rečem, da sem končno sklenil mir sam s seboj in se dokončno odločil da zaključim s kariero Les Mills inštruktorja. Zadnji žebelj v krsto te odločitve je bil zabit s tem ko sem prišel do informacije kako nizke urne postavke imajo v ZDA za to raven dela. 10 – 15 dolarjev na odvodeno uro in vse tja do 40, če imaš srečo in si v malo bolj ekskluzivnem klubu… Hvala, ampak ne hvala. Lepo si bom izbral par jutranjih RPM-ov in pa SPRINT-ov kar bo moj kardio, ostalo bom pa naredil lepo z težkimi utežmi v fitnesu.

11.maj 2017 bo obeležil natanko 10 let odkar sem naredil svoj prvi bodypump trening v kranjskem Megacentru. Sošolka iz osnovne šole na odru: “živjo jaz sem Špela, a je kdo morda prvič?”

in jaz čisto v zadnjem kotu oranžne dvorane: “JA, jaz!”

in ona: “kako sva pa kaj s kondicijo?”

in jaz: “a veš sobna rastlina?”

in ona: “???????”

in jaz: ” no polovico tega!”

in celotna dvorana je umrla od smeha… ha ha ha ha ha …

in pol dva dni kasneje ob 2:00 zjutraj: po riti dol po stopnicah -  ker nisem mogel hodit in komaj dvignit roko da sem odprl kuhinjsko omarico kjer smo imeli spravljene naklofene in ketonale, ki so bili naslednje dva dni moji najljubši bonbončki!

Lepih 10 let je za mano, ogromno zelo dobrih prijateljstev sklenjenih, ogromno lekcij naučenih… Hvala vsem ki ste me spremljali, spodbujali in na različne načine stali ob strani skozi to fantastično izkušnjo!!!

Polar Bear

 • Share/Bookmark
 

1 komentar »

 1. Gonzo pravi

  Vsakega obdobja je enkrat konec. Včasih si vesel, da je minilo, včasih žalosten, ali pa enostavno ne veš, kaj bi si mislil. Če si pomirjen in zadovoljen, zagotovo ni bilo zaman.

  V zadnjih nekaj letih se je Les Mills korenito spremenil, po mojem, in mnenju večine, ki jih poznam, na slabše. Glasba je v vseh pogledih nazadovala, v preveč ponavljajočo se koreografijo pa so vnesli še čisto preveč hitrih ponovitev in potencialno nevarnih rutin, ki kar kličejo po poškodbah.

  Ker (mlajši) inštruktorji ne miksajo boljših starejših komadov, so (slabo zračene in hlajene) dvorane dandanes na pol prazne, urniki pa le še bleda senca tistih izpred 10-15 let. Primer pogovora med dolgoletnim vadečim in inštruktorjem:

  - Kako dolgo boste vrteli novo številko?
  - Najmanj 4 tedne.
  - Se mogoče vidimo čez en mesec…

  15.06.2017 ob 14:28 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL