Takšni in drugačni utrinki…

leto 1.

12.08.2015

Točno v tem trenutku pred letom dni je kapetan preko zvočnikov objavil: Dame in gospodje, dobrodošli v Abu Dhabiju. Zunanja temperatura je 44º Celzija, Relativna vlaga 78%. Hvala ker ste leteli z Etihad Airlines.

Do konca življenja ne bom pozabil tistega občutka, ko neznosna vročina butne v letalo in se ti na poti proti izhodu zarosijo očala. To se zgodi ponavadi ko iz toplega doma pozimi stopiš na vrt. Noro. Čist preveč hudo.

Sploh ne morem verjet, da sem že eno leto tule, da je v bistvu minilo 12 mesecev, kar sem z enosmerno letalsko karto v business razredu odletel v ZAE in novim dogodivščinam naproti.

V teh 12 mesecih sem spoznal kar lepo število čudovitih ljudi. Od nekaj le-teh nažalost tudi poslovil, ker so zaključili z delom in se vrnili domov oziroma nekaj drugam uživat zasluženo upokojitev.

Med drugim sem našel tudi ljubezen. Tisto pravo, brez drame in ostalih sitnosti.. Čudovito žensko s katero se lepo dopolnjujeva, znava pogovarjat o vsem živem in tisto najbolj pomembno: oba sva ravno prav ubrisana, v dobrem pomenu besede. Ja, to je to. Čist zares. Presrečen.

Tedni se tu obračajo kot dnevi doma. Res je nekaj na tem, da čas teče hitreje, morda tudi zato, ker imamo 6 dnevni delavnik in ker je vikend zamaknjen na petek in soboto? Morda tudi zato, ker je moj prosti dan torek? Ah ja, v glavnem ko tole pišem imam v stanovanju hujše kot je bilo v Hirošimi pred 70 leti. Ste uganili anede? Pakiram in pripravljam vse skupaj za kratek dopust v Sloveniji…

….

Seveda je bilo v tem letu tudi mnogo frustracij in stresnih trenutkov. Največ le-teh povzroči čakanje in ukvarjanje z vzdrževalci. Podn! Drug faktor je pa birokracija. Za vsako figo rabiš pet podpisov, deset kopij, dvanajst različnih dokumentov in aaaaaaaa!!!! za popizdit, res.

No in tista največja frustracija, preko katere res ne morem je pa to, da je naša država tako prekleto nesposobna in v vseh letih samostojnosti ni uspela zrihtati enega ušivega sporazuma z ZAE o vzajemnosti vozniških dovoljenj. TO je pa NEDOPUSTNO in SRAMOTNO za državo, ki je članica EU. Avstrija, Nemčija in 20 drugih EU držav vključno z Romunijo in Bolgarijo ima sklenjene sporazume. 40 evrov in pet minut časa pa imaš lokalno vozniško dovoljenje.. Mi? 1200 evrov, 8 ur teorije, 12 ur praktičnega usposabljanja in 5 let skrajšano življenje zaradi požrtih živcev in razburjanja po raznih uradih… [vstavi-vse-najbolj-sočne-kletvice-in-primakni-še-tiste-ki-jih-še-niso-iznašli]…

No ja, so pa ostale stvari toliko bolj sladke, naprimer mnogo lepih plaž, čudovitih restavracij s prekrasnimi pogledi na okolico, nakupovalnih središč založenih z najrazličnejšimi artikli…. Bencin je 0.56€… kar je kar drago za te konce, ha ha ha ha ha… No, še vedno mislim kupit en hud V8 avto… :P

….

Veselim se kratkega dopusta v Sloveniji. Pokazat del države mojima američankama, druženje z družino in prijatelji, videti nečaka in nečakinjo po leto dni in podobno… Videti gore in vso raznovrstno zelenje bo tudi prav zabavno in prečudovito…

Plani za naprej? Še tri leta ostati tu, pol pa videti kaj in kako… Res me zanima, kaj me čaka v prihodnje :) Tole bo še ekstra zabavno.

Polar Bear

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL