Takšni in drugačni utrinki…

indijci so navadne opice!

25.04.2015

… ali kako Polar Beara prav en kurac briga vaše mnenje o tem, da je morda rasist ali pa da je ta zapis skrajno rasističen…

v zadnjih treh mesecih sem najmanj petkrat (s številko 5) prijavil problem z klimatsko napravo v spalnici. Vsakič znova je prišel en indijski poba, katerega angleščina je bila na tako slaba, da ni razumel pomojem niti tega, kaj je Air Condition, kaj šele kaj drugega. Pa je ta poba šel gor na streho nekaj premaknil in je stvar delala – pet dni. … spet prijava, pride cela delegacija indijcev, en bolj pameten od drugega, pa spet te opice niso dojele, kaj hočem povedat! Klima NE hladi. NE HLADI!!! A štekaš, kva ti hočem povedat? Mi gre razlagat, da je 22-23ºC najboljš za zdravje in tko naprej. Ejga, prjatu, mi je jasno kako klima dela in kakšna temperatura je najprimernejša. Sam če mi klima kaže 22 stopinj, ven pa piha topel ozirma vroč zrak, pol KLIMA PAČ NE DELA! ane? Model zniža temperaturo na 19 in iz jaška začne pihat hladen zrak in mi napol zmagoslavno pribije: it cool. too much cool no healthy. … Po več kot pol urnem prerekanju grejo na streho nekaj uredijo, pridejo dol in seveda klima še vedno ne hladi na 22º C ampak pogojno dela na 18 ali 19. … No in to se dogaja tri mesece.

Danes pridem po jutranji izmeni domov in kaj? A uganete? jaaaaa faking ista klima NE DELA SPLOH!!! In gremo spet, jovo na novo! … Mail odgovornemu za stanovanja, pol bo trajalo spet en lep čas da se bojo te opice spomnile in prišle pogledat, pol spet vse prerekanje in govoričenje … Iskreno, enmu bom glavo ofnal, če se tole ne bo uredilo!

Druga stvar: jejo z rokami. Packajo tko da ti gre kar na bruhanje! Pa pizda vam matrna, a se ne morete naučit jest z priborom, tako kot to počnejo vsi ostali civilizirani ljudje? A bi šlo?

Mene so doma učili, da si vedno naložiš na krožnik toliko kot boš pojedel IN da se ne spodobi hrane metati stran! Malo razgledan človek bi si rekel: okej ta čut bo pri ljudeh, ki prihajajo iz manj razvitega sveta in kjer je pomanjkanje dobrin na vsakem koraku zelo zelo močno, toliko bolj razvit. Pa je? Ja seveda, pol pa svizec čokolado v folijo… Naložijo si ogromno vsega, mal premečkajo vse to na krožniku in nesejo v usta, pol pa četrt tega vržejo v pomije… P akje si še to videl? A zdej če ti pa firma plača hrano in ti ni treba skrbeti za to, se boš pa preseraval?

Tretja stvar: vozijo kot bi bili na nevem kakšnih eksperimentalnih drogah! V vseh mojih 37 letih mi ni bilo nikoli slabo v avtu (ok, mogoče obstajajo kakšne zgodbice iz mojega otroštva na to temo), tule mi je vsakič ko se usedem v taksi, ne glede na to, ali sedim spredaj na sovoznikovem sedežu ali pa zadaj. Popizdiš, gas bremza, gas bremza, gas, gas, bremza… ne držijo varnostne razdalje, podn! PODN!!!

Četrta stvar: kopat se grejo oblečeni, babnce zavite v tiste njihove halje, tipi pa tudi v majicah in 3/4 hlačah… In pol bulijo v vse ženske, ki so na plaži v bikinijih, kot da so prvič v lajfu vidl centimeter gole kože, kaj šele kaj drugega…

in še mnogo drugih stvari…

ampak ja, kaj čmo, za razliko od nesposobnih vzdrževalcev, je ostalo nekako del njihove kulture in vzgoje, kar pa še vedno ne pomeni, da se jim vsaj v določenih primerih (uporaba pribora) ni oziroma ne bi bilo potrebno asimilirati…

razjarjen Polar Bear

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. stricmarc pravi

  Si pa res razjarjen. Pri rasistično nacionalistično šovinistični nomenklaturi se pa le malo obrzdaj. Trikrat zajami sapo, preden jo izrečeš.

  26.04.2015 ob 12:19 | #

 2. Polar Bear Polar Bear pravi

  res je. bil sem totalno razjarjen. po objavi zapisa sem naredil točno to in si rekel: mogoče sem šel pa z zapisom le predaleč?… … Vzdrževalci so prišli in končno rešili problem s klimatsko napravo. Lepo sem se jim zahvalil in jim močno stisnil roko v pozdrav.

  30.04.2015 ob 10:51 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL