Takšni in drugačni utrinki…

cena “slave” drugič…

22.01.2015

… ali kako Polar Beara zasujejo z prošnjami za prijateljstvo na socialnem omrežju…

… OK. Daš krajši intervju za enega nacionalnih časopisov o življenju 5000 km stran od “domačega gnezda”, in pol se usuje prošenj za prijateljstvo in naval vseh tistih, ki niso bili aktivni zadnje dve leti in oh in sploh in žiujo dijo kvaj zdej…

Nekateri so mi pač pregovorno slovensko fouš, ker sem v Abu Dhabiju, ker “uživam” na toplem in se imam nadvse kul in fino… spet drugi navalijo s svojimi zgodbami, oh, ja jaz bi tudi šel/šla tjale dol, in tako naprej in nazaj… a mate kakšno službo zame in podobne scene. NE. Na žalost nimamo nobene službe in NE ne morem vam zrihtat službe!

Dragi moji, moja pot v tujino je trajala več kot desetletje. Od iskanja različnih destinacij, ki bi mi bile pisane na kožo tako iz geografskega vidika, kot iz vidika skuliranosti prebivalcev in tisto glavno: možnosti po najmanj stresnem življenju. Prebral sem ves internet, forume, uradne strani, postopke, kako in kaj priti do delovnega in bivalnega dovoljenja, do točke, ko sem ugotovil, da to ni tako enostavno, da pač nimam sreče, ker sem v rokodelskem poklicu in ne v high-tech računalniških, komunikacijskih in podobnih modernih vodah…

Lani pa je končno prišla priložnost za delo v Abu Dhabiju in sem jo sprejel z odprtimi rokami, podpisal pogodbo in sedaj že pol leta živim in delam tule v glavnem mestu ZAE. Niti sekundo mi ni žal te odločitve.

Polar Bear

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. Petra pravi

    Mislim, da res nihče ne ve, da se v karieri nič ne doseže prek noči in kar tako. Vesela sem, Matej, da ti je uspelo. Čeprav človeku s tvojo energijo in zabavnostjo sigurno ni bilo tako težko kot tistim, ki bi imeli, pa samo jamrali in nič naredili. Uživaj max!!

    12.03.2015 ob 12:03 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL