Takšni in drugačni utrinki…

…so pa stvari ki ti dvignejo žiuc… part deux…

20.11.2014

kej sem že ostal? Aja, ok,… kopalnica. Ker sem moral po drugih pomembnejših opravkih me ni bilo doma, ko so prišli mojstri reševat puščanje odtoka. Sostanovalec mi objasni kako so rešili stvar:

Ejga, so prišli indijanci z neko tubo in našpricali v odprtino neko samo raztezno peno. Čak, kva? Dej a lahko še enkrat? KVA? ” ja a veš uno, peno so nafilal okoli cevi.” … Na rit me je vrglo, resno. Modeli so s purpenom zabasali okoli cevi in to naj bi bilo po njihovem OK. [šeboljsočnekletvice] Pa a se te šalabajzerji ne zavedajo tega, da je voda največji sovražnik betona? Da je beton porozna stvar, ki ljubi in vpija vodo? Očitno ne, sicer pa glede na vse do sedaj, bi se lahko že navadil, da je kvaliteta gradnje tukaj izjemno porazna. Kakšni osli, kakšni osli.

… No je šlo pa pri dohtarjih bolj gladko skozi. Abu Dhabi ni ravno kot moje domače mesto, kjer imaš en zdravstven dom in žiujo. Po krajšem raziskovanju interneta najdem sebi najbljižjo ustanovo Gulf Diagnostic Center. No in tu se zabava začne (spet) … Se spomnete tistega zapisa o avtobusu in delu namenjenemu samo ženskam? Ja. Naravnost v kliniko samo za ženske sem uletel, direkt, ha ha ha… Vstopim in na recepciji povem, da moram k dermatologu, ko me tip čudno pogleda in z nasmeh objasni, da bom moral v drugo stavbo, ker tale je pa samo za ženske… hjooo .. ha ha ha Bravo, ker car sem! prou največji :)

Vstopim, in kar me preseneti je to, da ni neskončnih čakalnih vrst, ni tega, da si naročen ob 9ih, na vrsto pa prideš ob 12ih in podobno.

“Želite?” Oh, sem že na vrsti, am k dermatologu moram, hvala. “zdravstveno kartico, prosim. Ok tamle počakajte”… 5 minut kasneje sem bil že pri zdravniku, vpraša, če sem mel kakšne alergije etc, etc.. pol pogleda izpuščaje, vzame vzorec za analizo in predpiše kremo z navodilom: če čez en teden ne bo dobro, se ponovno vidiva. …

… in pol na lov za zdravilom. Najprej v lekarno zraven bolnišnice, nimajo. Naprej v Mushriff Mall, nimajo.. Še eno lekarno spotoma na poti domov, nimajo..

Po kosilu s prijateljico pa spet na lov za taksiji in v drug nakupovalni center po kremo… 60 dirhamov za taksije kasneje ( 13.12€ op.p.) sem jo le dobil.

Takle mamo tlele… Nikoli mi ni dolgčas, nikoli ha ha ha …

Aja na koncu: kakšna je razlika med rasistom in expatom?

3 tedne.

Polar Bear

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL