Takšni in drugačni utrinki…

Opažanja…

31.08.2011

… ali vse tiste malenkosti, ki jih Polar Bear opaža med pohajkovanjem po mestu…

Ko se enkrat navadiš na vse te ogromne številke v švedskih kronah in ugotoviš, da je v bistvu menjalno razmerje 1SEK = 0.10 €, ugotoviš da so cene tam tam oziroma mogoče še za spoznanje malo bolj normalne kot pa pri nas. Cunje se gibljejo v nekako istih razmerjih kot pa pri nas. Imajo pa super duper outlet, katerega bom tokrat spustil (iz varnostnih razlogov)  in pa še enega hujšega za vse nas športne navdušence.

Cene v restavracijah se gibljejo od normalnih pa do takih kjer je vesolje meja:9 pač odvisno kakšen ambient izbereš in kakšen luksuz iščeš.

Alkohol, no to je pa nekaj kar je ekstremno drago v teh koncih in krajih. Okej najmočnejša pijača ki jo lahko v super marketu nabaviš je 0.7% VOL.  v posebnih System Bolaget, nad katerimi bedi država pa se prodaja vse živo tudi do ”visoko-oktanskih” zvarkov. Cene so pa oho ho hooo… okej še vedno cenejše kot pa v lokalih, nočnih lokalih in diskotekah… ČE se hočeš v kakšnem od teh kvalitetno nasekat, boš enostavno bankrotiral. Kaj torej preostane folku? Pred-opijanjanje:) kupijo ‘’strup” po lastni želkji se ga doma usekajo in grejo pol ven žurirat:) temu strokovno rečejo: pre-partying, no pa sej to počne tudi mladež v naši mali deželici pod Alpami…

Sam jezik bi se hitro naučil, v bistvu se ga bom do mojega naslednjega obiska v teh krajih ( ja definitivno se vrnem sem gor).. Seveda brez nepotrebnega kompliciranja s slovnico, ki jo praktično nimajo:)

Glede na to, da so mi zelo všeč dekleta z velikimi očmi (po mojem prepričanju so oči ogledala duše) in okroglimi noski se počutim kot bi bil v raju. No in naj omenim da pišem tele vrstice ob gledanju Švedskega Robinsona aka Survivor Island, vkaterem nastopajo v glavnem dekleta:) ha ha ha Who’s the lucky one now, hu:)))

… aja na prehodih za pešce pri rdeči luči čakajo samo turisti, kot vedno kanede:)))

do naslednjič,

Polar Bear

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL