Takšni in drugačni utrinki…

Auckland 8. dan…

3.11.2010

… ali kako se Polar Bear navaja na novo okolje in običaje…

Pa si boste rekli: ta je pa res ”medved”, da čepi na enem mestu toliko dni, namesto da bi raziskoval to dalnjo deželo in njene lepote… No Polar Bear je tule prvotno zaradi raziskovanja drugih stvari: Les Mills Auckland Central telovadnice in studia, nabiranja novih poznanstev in vsrkavanja znanja. Poskusiti si zapomniti čim več fint, ki jih najboljši uporabljajo pri učenju BODYPUMP (Tm) in ostalih programov, in moram rečt, da je TO res izventelesna izkušnja!!!

Iz vidika inštruktorja, no recimo nas ki smo res s srcem in dušo zraven v LM programih, ki sledimo filozofiji ki je v ozadju treningov, etc… je to nekaj kar bi vsak moral doživeti, ker roko na srce da imaš šanso biti na urah ki jih vodijo sami glavni in odgovorni za določene programe,… ja sej ne najdem besed, res ne. se ne da opisat, ne vem sploh s čim bi lahko primerjal to doživetje…

… No in danes po treningu (pred priprave za snemanja), sem se s fotoaparatom še malo sprehodil po centru in škljocnil par fotk, ko me ogovori Michelle (odgovorna za podporo vodjem programov in tudi za koreografske zapiske, ki jih dobimo v DVD paketih) in reče: ja žiujo, ti pa nisi ravno s tlele okoli, ane? In jest am pa res nisem, kaj me je izdalo? in ona v šali: ja fotoaparat, ane:)

no potem pa debatirava povem da sem iz Slovenije in ona: ja bejž no, to je severno od Hrvaške ane, am Ljubljana je glavno mesto, anede? in jest: ja to je to.. nakar omeni da je bila lani na Hrvaškem na dopustu in je šla za en dan tudi v Ljubljano pogledat kako se imamo.  Ha kdo bi si mislil, anede:)

Snemanja so pred vrati, jutri so še zadnje zadnje priprave vseh ekip, ki bodo predstavljale nove številke in potem v petek zjutraj štartamo: Kamera, Luči, AKCIJA! ob 8:10 AM je snemanje BODYCOMBAT, potem sledijo delavnice, navadne ure za ostale člane klubov in  Masterclass predstavitvene ure lokalnih inštruktorjev z mednarodnimi gosti, ki bojo predstavili prejšnjo številko.

Sobotno jutro bo pa v znamenju snemanja BODYPUMP 77.  Michelle mi je omenila da moram biti res zgodaj tam, ker bo nor naval oziroma kar mesarsko klanje za najboljše položaje v prednjih vrstah… tako da če ne bo drugače bo potrebno uporabiti vso mero iznajdljivosti, izmuzljivosti in tudi nekaj borilnih prijemov, za izboriti si najboljše mesto za snemanje:))) In ja imam že eno manjšo strategijo, kako dosežt cilj!:)

in zvečer… Spookers party: dress to impress or dress to scare! pomojem bom šel kar kot dress to impress kar pomeni dodatni šoping, juhuuu pa da vidmo:))

V nedeljo bomo pa rahlo rane lizali in pol s ponedeljkom se začne drug del potepanja po Novi Zelandiji… prvih nekaj dni še nekaj okoliških znamenitosti, s trajektom na drug konec  zaliva, obiskati bližnje otoke, mestni živalski vrt in muzej, potem pa:

- Northland : Cape Reinga in ostale znamenitosti

- krog po osrednjem delu otoka: Rotorua, Lake Taupo in ostale zanimive stvari na poti.

In čisto na koncu, če bo čas dopuščal: z Overlanderjem iz Aucklanda vse dol do Wellingtona in nazaj. ču ču:)))

… in za vse tiste, ki me sprašujete in ste me spraševali: ” pa bi živel v Novi Zelandiji?”

odgovor je: JA! Zakaj? Zato ker se tu od vseh mest in potepanj po svetu v preteklosti, resnično počutim varnega, ja točno tako kot sem rekel: počutim se varno!

in še nekaj: čeprav sem tu samo nekaj dni in sem predvsem v stiku s kolegi inštruktorji iz celega sveta, kot tudi z lokalnimi prebivalci, ki jih srečujem po barih, trgovinah in na ulici, sem se odločil da se vsekakor vrnem na ta konec sveta. …

lep pozdrav nazaj v preteklost,

Teh Polar Bear

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL