Takšni in drugačni utrinki…

Auckland, 5. dan…

31.10.2010

… so long jet lag oziroma je šel stran že en dan pej…

in kaj je Polar Bear počel zadnje dva dni? Hja poleg treningov in druženja s ostalimi inštruktorji se je šlo v zadnjih dveh dneh tudi malo naokrog…  Včeraj me je pot zanesla v trebuhu majhnega avtobusa predelanega v velikega belega morskega psa do Kelly Tarltons Underwater Experience.

Nadvse zanimiva izkušnja. Malo zgodovine odkrivanja in raziskovanja Antarktike, veliko različnih akvarijev z vsemi vrstami rib, ki se jih da videti v okoliških vodah kot tudi iz drugih koncev sveta.  Pingvini so bili nadvse zabavni, ene par jih je stalo v krogu in potem se je en obrnil proti našemu ”ratraku” in naredil tak pogled, češ: ” kva pa ti gledaš? aaa???” :)

Nasplošno je bilo zanimivo videti, kako zgleda okolica Aucklanda. No amapak za to je vožnja z busom na obrobje mesta vseeno premalo in ker se nahajam v skrajni bližini Sky Tower-ja, in ker se je nebo počasi razjasnilo, je bilo seveda logično iti gor na 220 metrov visoko razgledno ploščad.  Samo ena beseda: NORO!!! Razgled je fenomenalen, v bistvu se ga ne da opisat! vidiš čisto na vse konce mesta kot tudi širšo okolico.

In potem je napisa nad steklom. Sky jumper in 30 seconds, pa se vprašaš, kaj naj bi to pomenilo??? in potem vidiš modela ki prileti iz enega nadstropja višje in obvisi na zajli kot smrkel:))) haha… in pol spustijo zavoro in 11s do podna… Jup v 11s priletiš na pristajalno ploščad pod stolpom… Še ena potrditev da so Novo Zelandci res mojstri v izumljanju adrenalinskih ”izkušenj”… Malo nižje od Sky Towerja je pa izstreliščna ploščad, kjer se lahko s bungee-jem izstreliš v nebo… hjooo:))) Enivej preden bom odpotoval nazaj domov se bom definitivno vrgel dol iz stolpa, kolega iz Dubaja je rekel: this was the scariest 20 seconds of my life” haha… no ja bomo vidl anede:)

… prilagam nekaj fotografij:)

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev »

 1. mateja pravi

  No, poročaj če se boš res ruknil iz skytowerja. Ma jaz nimam jajc za te zugodbe.

  vidim da uživaš, še juretu pokažem slike in skupaj zganjava foušijo :wink:

  1.11.2010 ob 08:47 | #

 2. Polar Bear Polar Bear pravi

  Ej, hvala:) ja zaenkrat je čist hudo:) … več slikc je še na FBju:))
  a veš da resno razmišljam kaj je bolj strašno: najet avto in se lotit vožnje po levem sistemu, ali pa skočit iz Sky Towerja… zaenkrat se bolj nagibam za slednje… bo vse dokumentirano:)

  1.11.2010 ob 09:09 | #

 3. mitko pravi

  Sky tower je BZ :twisted: Bungee v Queenstownu je prava stvar. Te vsaj nekajkrat vrže gor in dol :grin:
  Imaš pa tudi na Harbour Bridgu bungee (Hackett oriđinale), a je samo 40m :razz:

  3.11.2010 ob 09:24 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL