Takšni in drugačni utrinki…

Potovanje na drugi konec sveta…

28.10.2010

… ali kako zgleda, ko Polar Bear odleti iz žepne državice v drug svet…

Ponedeljek 25.10.2010.

Začne se kot čisto navaden dan, kar pa v bistvu ni… Ta ponedeljek je rahlo drugačen od ostalih, je v bistvu dan ko se začne nova avantura:)

čakali so me še zadnji opravki pred napovedanim letom ob 17ih za Frankfurt in potem naprej proti končni destinaciji: Auckland, New Zealand (angleško ime mi je ljubše)..  in ko misliš, da imaš vse pod kontrolo, pomisli še enkrat:)

Ravno odhajam iz lizing hiše, ko zazvoni telefon: g. Polar Bear? in jaz: pri telefonu in glas na drugi strani: iz Sončka kličem, Adria nas je ravno obvestila da so ukinili let ob 17ih, takoj jih kontaktirajte, da se dogovorite kako boste rešili stvar…  No mislim da vam ni potrebno razlagat da mi je v sekundi pulz narastel na 190, če ne kar na 300, … pokličem na Adrio, razložim in rečejo: najbolj enostavno bo, če lahko pridete na en let prej: 12:15 iz Brnika, tako vam ostale nadaljne povezave ostanejo nespremenjene…

HVALA BOGU, da sem imel en dan prej vse spakirano, vse:)

… in tako se je začela avantura potovanja v Novo Zelandijo.

Frankfurt je vedno zabavno letališče za ubijati dolgčas med čakanjem na naslednji let… Edino kar bi imeli pa res lahko zastonj bi bil internet dostop, ne pa da te hočejo obrat za 1 uro 8€, ja okej sej je kul no:) ne res, kul je…

Let proti Seulu je bil dokaj miren, le sem ter tja nas je rahlo pozibavalo. Jeba, če oprostite moji francoščini, je bila v tem da nisem mogel kaj dosti spat, enostavno ni šlo.  Zadremal sem pomojem za kakšne pol ure, morda uro, ostalo pa budno spremljal dogajanje okoli mene, …

AD1: Korean Air je od sedaj naprej edini način za potovanje v ekonomskem razredu, proti tistemu ko sem letel z 747-400 Jumbo v ameriko in nisem imel prostora za kolena, je bil tole pravi luksuz. Več kot dovolj prostora za kolena, res udobni sedeži…

Stevardese so me pozitivno presenetile:) Korejke so lepe punce, res so lepe:) in korejščina je lep jezik, za razliko od kitajščine je veliko bolj speven in gre tako lepo v uho:)

Kolegica mi je preden sem odletel napisala: ‘’srečno pa da ne boš stevardesam v rit gledal, ha ha ha … ko bi ona vedela, ane:) čisto vse sem prečekiral, pač prednost sedeža ob prehodu:)

26.10.2010

… pristanemo na Incheon International v Seulu ob 13:30 po lokalnem času… 3 ure do naslednjega leta…

Matr ko že ravno misliš da si navajen velikih evropskih letališč, pomisli še enkrat… TO je pa res ogromno letališče, ogromno in čisto, vse se sveti nikjer papirčka ali kar koli, tla tako čista da bi res lahko jedel z njih… in moj prvi Starbucks kofe:) he he he:)))

3 urce minejo kot za šalo in že sledi zadnji boarding na let proti končni destinaciji: Auckland, Nova Zelandija…

… in tako sem na zadnjem in hkrati drugem dolgem letu 10 ur do cilja…

Seveda imam spet sedež ob prehodu, ddddd:)))) … Ta let je bil pa rahlo bolj turbulenten, na čase je bil občutek kot bi bil na vlakcu smrti ampak ni bilo hujšega:) pa kar je bilo še toliko bolj zabavno: flight plan je deloval, in sem lahko spremljal parametre kot so oddaljenost, čas prihoda, lokalni čas v Seulu in Aucklandu in podobno:)

… lepo sem si naštimal iPod kul drum and bass muziko:) in potegnil kapuco čez glavo in zaspal,… ampak vseeno še nekaj ni bilo tako kot bi moralo biti, vse nekam presvetlo, no in mi zasveti žarnica: hummm sej majo gotovo tiste spalne maske za čez oči, … okej to je bil pa potem čisto drug par štumfov, Polar Bear je zaspal kot tamau otrok:) …

27.10.2010

… nekje nad Pacifikom:) let poteka brez posebnosti, spim in se zbudim ravno toliko da preverim kje smo, pa me spet zmanjka. Na tem letu nisem pogledal niti enega filma, no razen eno dokumentarno oddajo Adventure Golf New Zealand. :) )) in kar naenkrat je še slabi dve uri do pristanka v Aucklandu. Zajtrk na letalu (hrana presenetljivo dobra), … izpolnit obrazec za vstop v Novo Zelandijo in spakirat vse kar sem imel navlečenega v nahrbtnik:)

Pristanemo do minute točno. izkrcanje in takoj uvau: poglej si ti ta hudo lepo izrezljan portal za vstop na terminal (nekdo se ponudi da naredi fotko, pa ni nastalo drugega kot zmazek, ajde mogoče je pa to že prvi znak da bo potrebno še enkrat dati skoz tole dolgo potovanje) … mimo ogromnega duty free prostora do pregleda potnih listov, naprej po prtljago in tu se zgodi naslednja zabavna stvar: moja prtljaga je prišla vse od kolegice pa je manjkal neseser, vprašam uslužbenko Korean, če kaj ve kje je prtljaga? in reče: ste vi gospod ta in ta=? in jaz sevede, in ona, ja veste se iskreno opravičujemo, vaš kos prtljage smo nehote pozabili v Seulu in ker smo mi zafrknili stopite z menoj, da naredimo prijavo pogrešane prtljage in ker je naša napaka vam v imenu Korean Airlines izročamo še 75 NZD odškodnine. Prtljago vam bomo dostavili v naslenjih dveh dneh v vaš hotel.

… carine , biosecurity pregleda in končnega zadnjega rentgena prtljage:)

Prijatelji so me svarili pred tem, da so na teh pregledih predvsem na biosecurity komad zoprni in da so ti sposobni tudi očistit čevlje in da so te sposobni celega okol obrnit v iskanju kar koli prepovedanega in posledično nevarnega, no na koncu ni bilo pol toliko naporno… Uslužbenec me je samo vprašal: imate kakšno hrano spakirano, kakšne zdravila in podobno? Imate kakšn šotor ali pa gojzarje? in na vse to odgovorim: ne nimam… potem pogleda in se zapiči v tisto: kaj ste po poklicu:) …aaaa zlatar ste, veste imamo kraj kjer se lahko poskusite v izpiranju zlata, prav res, to pa le poskusite, mogoče vam pa uspe najti kakšen nugget:)))

… in tako sem po dveh dneh potovanja prispel v Novo Zelandijo, deželo ki je bila na seznamu ”things to do before u die” na prvem mestu…

… naslednji utrinki sledijo v novih zapisih…

Teh Polar Bear

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL