Takšni in drugačni utrinki…

Polar Bear-ova svetovalnica…

1.09.2010

… ali kako Polar Bear poskuša pomagat prijateljem/cam okoli sebe…

Vse skupaj se je začelo, ko sem zgubil še telih zadnjih 15kg in pristal na lepih 78kg… Seveda je ta viden napredek prispeval k tem, da me vedno več ljudi povpraša po nasvetih v stilu:” stari, kaj za vraga nej nardim da bom shujšal/a telih nekaj kilogramov?”.. .

no in tako se pol začne klasično vprašanje: ” povej mi kolikokrat na dan ješ in kaj pribljižno? ali se kaj gibaš in podobna pod vprašanja…

odgovori so ponavadi v stilu:” jah zjutri spijem belo kavo, pol grem na šiht in spijem spet eno belo kavo in pol okol 13ih pojem kosilo-ki je tko al tko solatka- kar itak ne redi in pol spijem še eno kavo in pol mogoče kakšno kepico sladoleda-ampak toj tko al tko sam par kalorij, etc…”

Ok, kaj pa počneš kej tko? ”Jah laufam, pa aerobiko zganjam, pa žuram – ampak a veš sej ful migam pa lej kakšna sem? vedno večji sod’.”

AAAA okej žuram, no dajva se tlele mal ustavit, se pravi alkohol v potokih pa še kakšne kombinacije z redbullom inu kokakolo? aaa, okej no toje podatek za malo kasneje… Vrniva se na tvojo neredno prehrano:

- najprej moraš uvest vsaj še dodatne 4 obroke in večerjo!

”ampak zvečer ne morem in ne smem jest ker …” ALO USTAV KONJE, pa kdo te je našopal s to nebulozo=? zvečer maš treninge ane? ”Ja.” No in po treningih je fino neki pojest in najboljša stvar je beljakovinski napitek, ker s tem dobijo mišice tisto potrebno hrano in telo kot celota si reče: ”uwauuu stari ej k smo večejo fasal, woohoo, topšit lejga!!!”

In potem, čim nekomu omeniš, da bo potrebno ene parkrat na dan jest ti avtomatsko pribije:” ampak, Polar Bear, jest nimam časa jest, sem v službi a veš.” in pol moj standardni odgovro, ki ga bom kar lepo posnel in predvajal v loop-u: Tupperware bo tvoj najboljši prjatu, bejbi!

To mi res ni jasno: folk ma cajt zabušit po nekaj 10 minut za čik in kofe, nima pa časa in volje, predvsem slednje, da bi si vzel kvalitetno 2x 10 minut in prigriznil nekaj zdravega?

Drug primer:

”Polar Bear ti si res ‘đek’, ker si tkole zagnan in tkole pridno hodiš na fitnes ob takih nekrščanskih urah (beri: 6:00 oziroma 6:30 zjutraj), dej še meni neki za pojest da bom začela mal migat in najdla voljo, da bi shujšala vsaj za 10 kilogramov…”

Ja lej čist enostavno: v štartu se bo treba spravt na tekač in začet hodit zmerno hitro v klanec oziroma bova zalaufala sobno kolo in kolesarila pri ne premočni obremenitvi vsaj 30 -50 minut in to 3x na teden.

Na vprašanje kakoje s prehrano je pa itak cela drama: ja veš ko pa tko rada dobro jem. Okej ja kwa= ? hmmm… Ni pene, lej…. Da se kvalitetno, zdravo dobro jest… Ja pa mam res tak šiht, da res ne utegnem in ne morem…

Aha okej… lej najprej črtaj tale tvoj nemorem, ki ni nič drugega kot ”ne da se mi sploh potrudit” in se pol še enkrat javi. …

Če potegnem črto:

Sam sem v prvi vrsti Lenoba z veliko začetnico in tip ki gre najraje po liniji najmanjšega odpora in zna študirat pol dneva samo to, kako bi neko stvar naredil s tem da bi porabil kar se le da malo energije in volje in skratka vsega povezanega s tem… hummm no ja popravek, sem BIL tak!

potem sem se pa lotil Extreme Makeover-ja in na tej poti ugotovil, da potrerbuješ samo tri ključne stvari da ti stvar potencialno uspe:

a) jasno začrtan cilj

b) enega da te malo drži pokonci kadar rata težko

c) malo volje in motivacije {to maš itak s tem ko gledaš zastavljen cilj}

d) minimalno odrekanj

e) organiziranost!!!

organiziranost je tista ključna stvar!!! Meni vzame jutranja priprava 2h malic do kosila natanko 10 minut. 10 minut, ki bi jih drugače prežvečil v postelji, preden bi se skobacal iz nje, 10 minut, ki bi jih drugače zabil kjerkoli med postleljo in kopalnico, oziroma pri jutranjem pregledovanju elektronske pošte!

Tako da drage/i moji, če potegnem črto lahko zaključim samo na en način:

Polar Bear je sklenil, da se ne gre več. ne misli več izgubljat energije s tem, da poslušša in poskuša pomaga t folku ki si NE pusti dopovedat oziroma pomagat inthefirstplace!

TI samo ti lahko spremeniš odnos do svojega telesa in izgleda!!! Ti, samo ti lahko spremeniš pot iz nezdravega v zdrav način življenja!!!

in naj vam povem samo eno stvar: TO SPLOH NI TEŽKO!!! To SPLOH ni povezano z nekim blaznim odrekanjem in podobnim…

… Tako! Naslednjič ko mi mislite jamrat na uho, ‘’stari lej kakšna sm” in v bistvu pričakovat odgovor v stilu: ”pa lej sej nisi debela, kaj ti pa manjka=?” …bodite pripravljeni na šok v smislu: ” hjaooo dej poglej se mal u špegu, matr vola, lej kakšno rit maš, hujš kot od banke vogu!!!”

… mogoče bo pa tlele tist haklc?

Teh Polar Bear

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. Stric Bedanc pravi

  To bi mi moral spomladi povedat, ne pa zdaj, ko sem izgubil že skoraj 35 kil. Kaj mi bodo zdaj ti nasveti. :mrgreen:

  1.09.2010 ob 09:11 | #

 2. Polar Bear Polar Bear pravi

  Stric Bedanc: tebi pa samo kapo dol in vse pohvale za tako viden napredek!!! Gremo naprej anede!! jest še ene par kilc, ti pa še enih 20 pa sva oba zmagala ane:)
  še enkrat: kapo dol, prjatu!:)

  1.09.2010 ob 13:12 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL