Takšni in drugačni utrinki…

Pa to ne morš verjet… ali predrznost pa taka!

28.10.2008

Zadnjič sem bil po dolgem času spet v delavnici… Ko zazvoni telefon:

Prosim… In na drugi strani neka gospodična z azijskim naglasom:

Hello my name is [nisem ujel imena]…Can I speak with senior manager, please. Seveda mi ni bilo nič jasno, kdo za vraga sedaj hoče očeta in kaj je sploh poanta tega klica…

Well he is currently out of office, can i take a message or something? In gospodična na drugi strani:

Aha ok, So can i speak with someone who is in charge of finance in your firm? … ok zakaj bi sedaj ona rada nekoga, ki je zadolžen za finance?

Excuse me, but can you tell me what is this about? What’s the purpose of this call anyway??? in ona:

What is your name? in se predstavim in potem ona veli razlagat, da so nevem kera firma za svetovanje pri naložbah v finančne trge in koliko bi bili mi pripravljeni vložiti… In meni seveda še vedno nič jasno… Obrazložim, da smo majhna firma, ki se NE ukvarja z naložbami v finančen sklade in da ME NE zanimajo nikakršne naložbe… Seveda gospodična kar ne želi odnehat in me vpraša, če lahko dobi mojo mobilno telefonsko?

Am excuse me, but my mobile phone is my private phone and i don’t give the number away to no one. So no offense. In ona: what about an email address?

In ji dam elektronski naslov ter rečem, naj mi pač pošljejo podrobne informacije da sploh vidim, kaj oziroma kam pes taco moli…

Ok Mr. Polar Bear, thank you for your time and have a good day. Well thank you for your call and a good day to you to.

Včeraj se lepo peljem iz Naklega proti Kranju, ko mi začne med vožnjo zvoniti telefon. Kot vzoren voznik zapeljem h kraju in vidim neko čudno številko +99990002. Firbec kot sem se pač oglasim:

Prosim,

Hello is this Mr. Polar Bear [ime in priimek ni relevanten]???

Yes this is he.

My name is Andy [spet si nisem zapomnil priimka] and i am calling you in order to present to you some novelties regarding financial markets.

Možgani mi delajo klik, klik, klik in povežem tisto gospodično s tem modelom, ter vprašam:

Excuse me, but what is this about? In on: I am calling to give you money in the next 90 days.

Ja sevede, kaj?? ? kuga???? WTF ???

Where are you calling from and how does this work and … in kje z avraga si ti dobil mojo mobilno telefonsko??? sem si mislil…

Well as i said we are a firm currentlly stationed in Tokyo Japan and i would just like to ask you a few questions and get through the details with you…

Hold on, mister: is this some kind of sick joke? Listen i don’t know what this is all about but let me tell you that i am simply not interested, ok!!! … Good bye in prekinem…

tistih nekaj km do Kranja sem razmišljal samo o eni stvari: kje za hudiča so dobil mojo telefonsko, kaj za hudiča je zadaj za tem in kako so se lih name spravli ???

… in pol pridem v delavnico in sestra: ej a te je en klical k je anglešk govoril? In jest jaaa… Čak mal a ti si mu dala mojo mobilno številko??? in ona: am .. jaaa… seveda sem se komaj zadržal, da je nisem nekam poslal.. well sem pa le ugotovil, kako so prišli do moje telefonske :)

irritated Polar Bear

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. NuckinFuts NuckinFuts pravi

  samo da ne boš plačal za klice iz tujine?:???:

  28.10.2008 ob 23:58 | #

 2. Polar Bear Polar Bear pravi

  …ja sej samo tega se še manjka… tokrat bom zahteval izpisek pogovorov…

  29.10.2008 ob 02:24 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL