Takšni in drugačni utrinki…

Petek 17.10.2008

21.10.2008

… ali kako je Polar Bear odfural 3 ure body pumpa eno za drugo in pri tem užival kot še nikoli…

Predzgodba:

v tednu od 4.10. do 11.10.08 sem preboleval neko čudno virozo/angino ali nekaj kar pač dohtarji ponavadi diagnozirajo s: pijte veliko čaja, počivajte in pojejte kakšen lekadol oziroma kaj podobnega…  Kaj pa čmo druzga, kot piti veliko čaja, jesti Coldrex namesto neučinkovitih Lekadolov in pač počivati… No počivanje sem izkoristil za zelo pomembno reč, namreč učenje naslednje nove številke BP67:)… Poslušal glasbo, preletaval zapiske s koreografijo in zraven študiral točno kje/kdaj/kaj / rečt vadečim:) podajanje napotkov in PPPjev:)

Torek 14.10.08 -  prvi trening po več kot tednu mirovanja… Odločil sem se, da ne bom zmanjševal uteži in pač šel na polno: 30 za počepe in podobne scence… No guts no glory!!!… Miha me povabi na oder in pove točno kje so kakšne dodatne finte (fitness magic in scence, he he)… Odfurava trening, folk najbolj navdušen možno in tko naprej:) To je bilo tudi testiranje sebe, glede koreografije in vsega…

Zgodba:

Sreda dopoldan, … rahlo čutim zadnje stegenske mišice, ki mi dajejo jasno vedeti:” Tis fuknen, a dj no drugič mej saj tolk pameti da mal zmanjšaš težo, ne pa da nas tkole razfakaš po 10ih dneh ležanja!”

Enivej MSN špila, delo teče, urejanje strani na vrhuncu, ko me klikne Miha in reče: Ej a bi imel športni dan v petek 17.10.?

”…am…ja… JA itak … ehm kako pa to zgleda, pa kdaj in kako, …mi lahko malo več poveš, ” odpišem nazaj … in tako steče debata, napotki: BP 45 minutni format, 3 skupine ena za drugo… do 16ih boš zaključil…OK, dogovorjeno:) … Najprej me oblije: ok tastar diz iz it to je to, … prva šansa da pokažeš kaj znaš… potem pa drugo: fak a pa sm sploh prpravljen in al sploh zmorem odfurat vse to???

Četrtek: v ozadju mi igra muzika BP 67… delo me prganja, ko mi naenkrat poči film in se odlogiram iz službe… vzamem knjigico s koreografijo in se predam samo temu za naslednje tri ure… Zvečer pa trening… Po treningu hiter prelet kako priklopit mašinerijo in naštimati mikrofon… nato pa k sestri za varuško:)

Petek, 17.10.2008: zbudim se brez ure… odhitim v kuhinjo in si pripravim zajtrk. In potem se začne odštevanje do točke brez povratka. okoli 10ih še enkrat pokličem Miha. Odgovor: All systems GO:)

12:30

Pridem v center in se malenkost tresem od pričakovanj… To bo v bistvu moj krst na nek način… prvič na odru in še nepoznan folk pod odrom, joj… le kako bo vse skupaj zgledalo???

Poiščem Nežo, se pripraviva in potem v dvorano, priprave mikrofona in glasbe, potem pa čakanje na prvo skupino.

Nekaj čez 1300 hours sem bil že na odru, pod menoj skupina 20ih deklet iz gimnazije. med pripravljanjem rekvizitov se predstavim in na hitro spregovorim nekaj besed o samem Body Pumpu kot vadbi in predstavim nekaj zahtevnejših gibov, ki jih bomo srečali med samo vadbo. Počepi, naloži&potisni, Mac raise in tko naprej…  še majhna šala in že se je začelo:

Moja prva ura BP. Woo hooo… Najprej ko se je začela glasba sem se malo bal kako bo vse skupaj zgledalo, potem pa, ko sem jih še enkrat naštelal v set-up pozicijo, sem se nekako sprostil in predal muziki, ter začel uživat:) … Neverjetno kako lahko in gladko je šlo vse skupaj…

Povezava inštruktor-vadeči je bila na višku, vsi ostali elementi prisotni in vse tako kot mora biti, kot bi v bistvu to počel že nekaj časa:) … Proti koncu počepov, tik pred prvimi seti polovičk, sem jih lepo držal v pripravljenosti in na pravem nivoju motivacije. V trenutku ko sem jih vprašal,če so še z menoj in če so uredu, se odprejo vrata in notri stopi njihov profesor za telovadbo in ravno tisti trenutek se vseh 20 deklet zadere, JAAAAaaaaaaa Wooohooooo… Mislim to je blo pa tisto: a je lahk boljš???

Zaključimo s prvo uro… 5 minut za domačo glasbo in posvet z ostalimi, kako in kaj naprej, menjava skupin in že sem spet na odru in dajem osnovne napotke naslednji skupini:)  Enak postopek, enake vaje, isti tempo… power z moje strani na vrhuncu, nasmeh na ustnicah in vesel pogled v dvorano… Malo več popravljanj… pa vendar slabši odziv iz dvorane… Nekako sem se trudil na polno zmotivirat to drugo skupino, pa sem imel na koncu še vedno nek grenak priokus, da mi ni ravno najbolje uspelo… No ja sem si rekle sam pri sebi, you win some and then you lose some… ne moreš vseh motivirat na enak način… eni rabijo malo več, drugi pa čisto malo…

Kratka pavza… Neža me povpraša: a bo šlo, a uživaš? Si utrujen? Ja, Ja in a veš da začuda sploh nisem utrujen… ne vem od kje mi energija, ampak komaj čakam da grem še enkrat skozi…

Tretja skupina: Že sam prihod v dvorano je bil nekaj posebnega… Vse so čebljale in se smejale… Potem pa Živjo punce, kako ste? a ste prpravljene na šeen hud trening?… in potem predstavitev mene, gibov, vadbe na splošno in akcija, gremo set possition gremo!….

Ok, energije ki je bila pa pri tej uri v dvorani pa sploh ne znam opisat… Mislim NOROOOO…

gremo skozi ogrevanje in jim je že dogajalo, ko so slišale Bleeding Love, potem ko smo nadaljevali s počepi so vse pele z menoj in kričale pri polovičkah, norrroooo… Potem smo šli lepo skozi prsne… Pri hrbtu pa so se vse v en glas zadrle PUMP pri naloži in potisni… Noro, nepopisno…  res…

In potem sem jim postavil vprašanje: Hej se pravi mate rade dance musko, tko tehno pa kej podobnega? in seveda: jaaaa… Am kaj pa Now You’re Gone? a to poznate? in začnejo plesat… Kaj pa sklece? a jih mate rade??? In vse Neeeee, hahahah…

No ampak so vse lepo šle skozi 9 sklec in uživale pri zadnji, ko greš stopničasto dol… Ok pri Mac raisu sem jih malo popravil, in so takoj zakapirale vajo, ter jo izvajale pravilno, res hudo:)

Zaključimo, raztegnemo …ko iz zadnje vrste pride pobuda: ej a veste kaj, tale pa zna jodlat… A lahko eno zajodla???  Hitro ošvrknem uro in rečem: ja seveda, časa imamo še nekaj minut… In nam je zajodlala, mislim hudo, res hudo:)… na koncu zaploskamo in jim rečem: hvala ker ste bile z menoj na pumpu, če ima še katera kakšno vprašanje, kar na dan z njim drugače pa en velik aplavz in se vidimo v prihodnje… in potem se oglasi iz zadnje vrste: jaaaa saj imam spet naslednji mesec, pa se sigurno vidimo:)…

Pospravim dvorano, zaklenem, se vržem pod zasluženi tuš in potem malo obsedim v recepciji… Gledam na uro in si rečem: ok eno uro in pol imaš do naslednjega treninga, najbolje da greš domov, daš sušit prešvicane cunje in se potem odločiš kaj in kako…

Doma dam sušit cunje, se vsedem pred komp in pogledam pošto… Potempa me začne trgati… razmetavati od energije in v naslednji sekundi sem bil žev avtu in šel nazaj na ŠE eno uro Body Pumpa, ja še en trening sem naredil… Joj kolk se nam je pa šele tlele odtrgalo… Ok ja edino pri ramah sem čutil utrujenost, ampak drugače pa na hard… teže sem še rahlo povečal in zdržal do konca… NORO, NORO, NOROOOOOoooo:)

… tuš, telefonski klic:” Živjo, no jest sm zaključil s treningom, čez 15 minut bom pri tebi in greva na kruhke.”… In sva šla s prijateljico na kruhke:) te sem pa res zaslužil:) perfektni konec petka in začetek vikenda:)

P.S.: danes govorim z Mihom in vprašam za feed back. pove mi, da so bili navdušeni in da se še vrnejo… Komaj čakam na naslednji športni dan!!! Woo hooo

Polar Bear

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. Gonzo pravi

  Woooo! :mrgreen: Bravo polarni medo! Sem že skoraj obupal nad tvojim blogom, ko se celo večnost ni nič dogajalo… Ampak zdaj dogaja sto na uro! Meni bi se noge in roke pošteno tresle po toliko pumpih v enem dnevu. :lol: Kar tako naprej! Imaš tudi že kakšno redno uro, da pridem uživat v živo? :twisted:

  27.10.2008 ob 12:02 | #

 2. Polar Bear Polar Bear pravi

  ej hvala:) … svoje ure še nimam, se pa dogovarjam… Sicer bo pa od sedaj naprej spet redno objavljeno vse kar dogaja v mojem brlogu:) :mrgreen:
  Lp

  27.10.2008 ob 13:39 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL