Takšni in drugačni utrinki…

Road trip…

9.07.2008

Ponedeljek 30.6.2008…

Vse skupaj se začne okoli 0730 ZULU hours, ko dobim SMS od prijatelja, ki pravi: ej bi nama naredil uslugo in se pripeljal v Krmo ter naju nato dostavil do avta, ki ga imava v Vratih? Ker je bilo rahlo zgodaj in še po napornem vikendu se mi ni dalo tipkati in sem enostavno poklical: Ja živjo, kaj dogaja? Ej tega, ja no z bratom se spuščava proti Krmi, namreč čez Prag je pot prenevarna in s tem spust rahlo tvegan, a bi bil za akcijo? … Čak sam mal, hmmm… Ja itak ni pene, priletim! Kdaj in kje vaju počakam? Kovinarski dom v Krmi, recimo okoli 12ih ali malo prej… Ok, vidmo, čau…

No in to je bilo to… Prekrasen dan za vožnjo, in tudi peklensko vroč…Zunaj 30 stopinj… Moja mala Justi brez klime, khmmm bo treba nek en kul avto sfehtat… Ati dej a maš ti kej za obleta po gorenjski??? Khmmm ja neki bi moral v Radolco letet pa še naprej v Lesce… No dj mi posod avto pa ti bom jest spotoma to spedenal, aja pa nakonc ti ga za hvala lepa še operem in znotraj pospravim??? Ok tamau klele maš kluče pa merki!!! če mi gauš oprasku tem kr nalomu, haha… Ok nč bat…

No tkolele, avto mam, CD z musko BP 66 tudi… benza poln kestl, klimo na skoraj zmrzovanje, in štart…

Pot po avtocesti do Jesenic je bila rahlo dolgočasna, no razen z izjemo tistega dela mimo Radovljice… Kar naenkrat je bil pred menoj na nebu avion, tisti ki meče dol padalce, hehe… Res nor občutek, ko ga opazuješ, kako se spušča na letališče, zgleda namreč tako, kot da bo pristal na avtocesti, hehe…  Zabava se je pričela kasneje:) tam malo pred Mojstrano sem se spomnil, da lahko na telefonu tudi snemam kratke filmčke… No oglejte si jih spodaj:)

OPOMBA: mal prenaglas sm meu radio, tko da basi mal vn skačejo:) hehe….

Prihod v Mojstrano:

YouTube slika preogleda

Skozi Mojstrano proti Krmi, kompletno obnovljena cesta, občutek fenomenalen…tole bo treba enkrat z biciklom sprobat:

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

No tole je pa potem par kilometrov pred samim ciljem, prelep pogled na samo dolino:)

YouTube slika preogleda

In na koncu, ko se Polar Bear-u scufa ob radostih, ki jih ponuja 158 konjev, reduktor, simetrični 4kolesni pogon in pa Limited Slip Differentall ter vse to lepo zapakirano v najlepšega SUVja evarr:)

YouTube slika preogleda

he he… no zaključek road tripa je bil pa potem pri Kovinarskem domu, kjer smo spili nekaj žemljic, hehe

Polar Bear

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev »

 1. MikeS pravi

  A maš X5 al ML-a?
  napisal si najlepši suv ever.
  dvomim, da se lahko kakšnega japonskega suvja da opisat s tem pridevnikom. :twisted:

  17.07.2008 ob 22:18 | #

 2. Polar Bear Polar Bear pravi

  ok reciva, da omenjena dobro zgledata, vendar pa po teh cestah X5 definitivno ne bi prišel tako elegantno kot je šel Subaru Forester 2007… in ja to je zame najlepši SUV ta trenutek:) hehe…

  17.07.2008 ob 22:38 | #

 3. MikeS pravi

  to se strinjam, da suv je bolj za po asfaltni cesti kot po kakšnih makedamih.
  verjamem, da forester gre kul, ampak oblikovno!? z ml-om ali x5 primerjat? mislim, da je že cena zelo različna in je tudi pri udobju verjetno nekaj razlike.

  18.07.2008 ob 13:47 | #

 4. Polar bear pravi

  udobje je širok pojem, eni to razumejo kot zračno vzmetenje in dvobarvni leder z ventiliranimi sedeži, drugi spet kaj drugega… Za moje ojme je Forester več kot udoben, po cesti gre kot ladja, po terenu pa prekaša tistele dva 2-tonska monstruma (če sta pa res skoraj z apolovico večja od foresterja, noo)
  Sam si nikoli ne bi kupil X5 ali ML, nekako te dva avtomobila ne pašeta k mojemu karakterju in po drugi strani: obseden sem s Subaruji, res in to odkrito priznam, … V družini jih imamo že od davnega leta 91, ko je oče pripeljal domov prvega Legacy-ja…

  Sej pravim lepota je pa relativen pojem,… vsake oči imajo svojega malarja in moje so naštimane na subaruje, hehe…

  Cena je pa spet drug faktor, to sigurno ampak če bi že imel enkrat na voljo 60k ojrov bi se vseeno brez pomisleka odločil z asubaruja, le da bi v tem primeru domov pripeljal B9 Tribeco, ki ima z vso možno opremo zelo ekonomično ceno: 58000 ojrov:)
  ja vem sm ubrisan… sam ne naprej povedat, hehe

  18.07.2008 ob 14:29 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL